Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ











Η Σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων

Κατά τη γνώμη μας, κανείς δεν αμφισβητεί την ασύλληπτη σπουδαιότητά τους. Γενικά, η σημασία τους είναι ανυπέρβλητη για κάθε χώρα και γενικά το ανθρώπινο γένος. Ο λόγος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι κάθε τέσσερα χρόνια μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα με την παγκόσμια ακτινοβολία τους.
Οι ολυμπιακοί αγώνες φέρνουν όλο τον κόσμο κοντά ενώ ακόμη και οι χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμες καταστάσεις, στέλνουν τους αθλητές τους να συμμετάσχουν στους αγώνες. Το γεγονός ότι όλες οι χώρες ξεπερνάνε τις εθνικές και φυλετικές τους διαφορές, καταδεικνύει το μεγαλείο ενός αθλητικού, πολιτισμικού και κοινωνικού γεγονότος.
Αρχικά, οι ολυμπιακοί αγώνες αναδεικνύουν τις ικανότητες του ανθρώπινου γένους. Και όχι με τις προφανείς όπως η δύναμη, η ταχύτητα και η αντοχή. Ο άνθρωπος αύξησε την ικανότητά του να ωθεί τις δυνάμεις του στα άκρα, καταρρίπτοντας Ολυμπιακά και Παγκόσμια ρεκόρ χρόνο με το χρόνο. Επίσης, ως ανθρώπινο γένος αγωνιζόμαστε για να βελτιώσουμε την επιστήμη του ανθρώπινου σώματος και την αντίληψή μας του τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Ενισχύουμε τις γνώσεις και τις ικανότητές μας σε σχέση με την τέχνη και τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας κινείται, για να μην αναφέρουμε την επιστήμη του αθλητικού εξοπλισμού και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Όλα αποβλέπουν στο να βελτιώσουμε τον εαυτό μας στην παγκόσμια σκηνή των ολυμπιακών αγώνων.
Οι ολυμπιακοί αγώνες χαρίζουν στους ανθρώπους μία ευκαιρία να εξυψώσουν τον εαυτό τους μέσω της καθαρής δύναμης της θέλησης, της ικανότητας και του ταλέντου. Παρά το γεγονός ότι μερικές χώρες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δαπανήσουν πακτωλό χρημάτων για την εκπαίδευση των αθλητών που θα τις εκπροσωπήσουν στους ολυμπιακούς αγώνες, εντούτοις καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες στέλνοντας τους αθλητές τους.
Οι ολυμπιακοί αγώνες στέλνουν το παγκόσμιο μήνυμα της ενότητας, αλληλεγγύης και ομόνοιας. Κάθε διοργανώτρια πόλη, παρά τη σκληρή δουλειά που έχει καταβάλει και τα υπέρογκα ποσά που έχει ξοδέψει, αγωνίζεται για καλέσει όλο τον κόσμο να γίνει κοινωνός μίας παγκόσμιας γιορτής.
Οι ολυμπιακό αγώνες είναι ένα πολυδιάστατο γεγονός του οποίου η «αυτόφωτη» ακτινοβολία αγγίζει ανθρώπους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι είναι διαχρονικές αξίες που συνάδουν με το ολυμπιακό πνεύμα, αποσκοπώντας στη δημιουργία ενός κλίματος ομοψυχίας μεταξύ των συμμετεχόντων στους αγώνες.
Οι λαοί έρχονται κοντά και αποδεικνύουν ότι η παγκόσμια ειρήνη δεν είναι μία ουτοπία, αλλά μία απτή πραγματικότητα που προϋποθέτει θέληση, αποφασιστικότητα και προθυμία εκ μέρους όλων. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, οι ολυμπιακοί αγώνες ασκούν μία ακαταμάχητη έλξη στην παγκόσμια κοινότητα που υπερβαίνει κάθε εμπορική ή οικονομική διάσταση. Η σημασία και το μήνυμα των ολυμπιακών αγώνων απευθύνονται στην ψυχή των ανθρώπων, οι οποίοι καλούνται για όσο τουλάχιστον διαρκούν οι αγώνες να έρθουν πιο κοντά και να λύσουν τις όποιες διαφορές των χωρών τους.
Οι ολυμπιακοί αγώνες σηματοδοτούν την απαρχή ενός καλύτερου κόσμου και μέλλοντος, όπου ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και το μίσος δεν έχουν καμία θέση. Αντ’ αυτών, λέμε ναι στην αλληλεγγύη, την ομόνοια και την ομοψυχία που επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν όλους τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου